Σήμερα η διακλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αξιωματικών στο Μοναστηράκ


Μία πραγματικά "ειδική" επιχείρηση θα δούν σήμερα οι Αθηναίοι πολίτες: Εκατοντάδες αξιωματικοί και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα συγκεντρωθούν ένστολοι σήμερα, μετά τις 4 το απόγευμα έξω από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, προκειμένου να διαμαρτηρηθούν για τα οικονομικά μέτρα που έλαβε κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων η κυβέρνηση σε μία συγκέντρωση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν. H διαμαρτυρία διοργανώνεται αο τον ΣΥΣΜΕΔ. Συμπαραστάτες τους αναμένεται να είναι και πολλοί άνδρες των Σωμάτος Ασφαλείας και του Λιμενικού.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυτή την στιγμή επικρατεί εκρηκτικό κλίμα μεταξύ των αξιωματικών των υπαξιωματικών και των λοιπών στελεχών που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 30% εν μία νυκτί.

Όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μελετούν τα δεδομένα και στην πλειοψηφία τους θα καταθέσουν τις παραιτήσεις τους εντός του Μαϊου. Το βάρος των κινητοποιήσεων πέφτει στους «εγκλωβισμένους» στους χαμηλότερους βαθμούς, μέχρι τον βαθμό του ταγματάρχη, πλωτάρχη, επισμηναγού.

Οι πιλότοι που την περασμένη εβδομάδα έκαναν απεργία για το πτητικό επίδομα από χθες έχασαν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας, όπως βέβαια και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η αποδόμηση του συστήματος άμυνας της χώρας; συνεχίζεται ακάθεκτη και κανένας δεν γνωρίζει που και αν θα σταματήσει. Και τι θα κοστίσει σε εθνική κυριαρχία...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου