ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Την αναβολή του σχεδίου "Καλλικράτης" ζητά, με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης καλεί τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα, πριν προχωρήσει στην εφαρμογή τουυ σχεδίου.

Το περιεχόμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι η θεμελιώδης μεταρρύθμιση για τη χώρα. Ο «Καλλικράτης» είναι ο νόμος πάνω στον οποίο θα στηριχθεί το νέο κράτος που όλοι θέλουμε, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι ο «Καλλικράτης» δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακά ούτε για μικροκομματικά παιχνίδια. Επίσης, εκτιμώ ότι ο «Καλλικράτης» πρέπει να είναι η κορυφαία επένδυση και όχι μια ευκαιρία για περικοπές, οι οποίες σαφώς και αποτελούν μια θετική συνέπεια της μεγάλης αυτής αλλαγής. Επιπροσθέτως, η χώρα ζει ιστορικές στιγμές -όπως κι εσείς έχετε δηλώσει κατ’ επανάληψη- και μια δύσκολη εξαιρετικά οικονομική συγκυρία. Η κοινωνία δε τελεί σε πρωτοφανή αναβρασμό και δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική αλλαγή.

Με αυτά τα δεδομένα, σας ζητώ να μην προχωρήσετε περαιτέρω σε έναν «Καλλικράτη» υπό το κράτος των αντίξοων συνθηκών της τρέχουσας συγκυρίας, να επανεξετάσετε όλα τα ζητήματα και τις ενστάσεις που εγείρονται από τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις και να αναπεμφθεί ο τελικός σχεδιασμός και η θέσπισή του στα αμέσως επόμενα χρόνια.»

Με εκτίμηση,

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου