Παραιτήθηκε ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας Σκαγιόλα για μια υπόθεση διαφθοράς.


ΕΔΩ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ;


Ο ιταλός υπουργός Βιομηχανίας Κλάουντιο Σκαγιόλα, ένας από τους στενότερους συμμάχους του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παραιτήθηκε σήμερα αφού το όνομά του ενεπλάκη σε μια ύποπτη συναλλαγή με ακίνητα.

Ο Σκαγιόλα, ο οποίος αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αφού συναντήθηκε με τον Μπερλουσκόνι: "Πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Και για να το κάνω, δεν ...
μπορώ να συνεχίσω ως υπουργός".

Ο Σκαγιόλα είναι ύποπτος για δωροληψία όταν απέκτησε τον Ιούλιο του 2004 ένα διαμέρισμα στην καρδιά της Ρώμης, με θέα στο Κολοσσαίο, πληρώνοντας επισήμως 600.000 ευρώ, μια τιμή που είναι σημαντικά κατώτερη της αγοραίας. Ομως οι δύο αδελφές που το πούλησαν είπαν ότι έλαβαν άλλα 900.000 ευρώ σε 80 τραπεζικές επιταγές.

Στο πλαίσιο μιας έρευνας για παρατυπίες σε συμβόλαια για δημόσια έργα, οι δικαστές ανακάλυψαν πως ένας αρχιτέκτονας, ο Άντζελο Τσαμπολίνι, είχε καταβάλει 900.000 ευρώ σε μετρητά σε μια τράπεζα της Ρώμης και έλαβε 80 επιταγές στο όνομα των δύο αδελφών που πούλησαν το διαμέρισμα που αγόρασε ο Σκαγιόλα.

Τα χρήματα αυτά είχαν τεθεί στη διάθεση του υπουργού από τον επιχειρηματία της Ρώμης Ντιέγκο Ανεμόνε, ο οποίος είναι αναμιγμένος σε πολλές υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν συμβόλαια για δημόσια έργα, και ο Τσαμπολίνι είχε χρησιμεύσει ως ενδιάμεσος.

Ο Σκαγιόλα, 62 χρόνων, είχε υποβάλει την παραίτηση του την περασμένη εβδμάδα στον πρωθυπουργό, όμως αυτός δεν την είχε αποδεχθεί.

troktiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου