Μια νεαρή μουσουλμάνα στην Ιταλία καταδικάστηκε σε πρόστιμο 500 ευρώ επειδή φορούσε μπούρκα.


Μια μουσουλμάνα, η πρώτη στην Ιταλία, καταδικάσθηκε σε πρόστιμο 500 ευρώ επειδή φορούσε μπούρκα, παραβιάζοντας σχετική απόφαση του δήμου της Νοβάρας, στη βόρεια Ιταλία, έγινε γνωστό σήμερα από το δήμο αυτό.

"Η δημοτική αστυνομία τής επέδωσε κλήση και τώρα η γυναίκα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ. Απ΄όσο γνωρίζω είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ...
κάτι τέτοιο στην Ιταλία", δήλωσε ο Μάουρο Φραντσινέλι, εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας της Νοβάρας στο Πιεμόντε, προπύργιο της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι η γυναίκα αυτή μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης που την καταδικάζει στην καταβολή προστίμου.

Η νεαρή μουσουλμάνα από την Τυνησία, βρισκόταν μαζί με το σύζυγό της μπροστά από μια ταχυδρομική υπηρεσία όταν μια περίπολος καραμπινιέρων θέλησε να της κάνει έλεγχο.

Ο σύζυγος είχε μαζί του ταυτότητα δική του και της συζύγου του, αλλά αρνήθηκε να γίνει έλεγχος σ΄εκείνη από τους άνδρες καραμπινιέρους και για το λόγο αυτό εκλήθη μια δεύτερη περίπολος, της δημοτικής αστυνομίας αυτή τη φορά, στην οποία υπήρχε μια γυναίκα, η οποία έκανε τελικά τον έλεγχο στη νεαρή μουσουλμάνα.

"Στα τέλη Ιανουαρίου εγκρίθηκε απόφαση από το δήμο, η οποία απαγορεύει τη μπούρκα σε δημόσιους χώρους ή κοντά σ΄αυτούς", τόνισε ο Φραντσινέλι.

Η ιταλική κυβέρνηση είναι διχασμένη όσον αφορά το αν θα πρέπει να απαγορευτεί ή όχι το ολόσωμο κάλυμμα στη χώρα.

Στην Ιταλία, μπορεί να μην υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση για το ολόσωμο κάλυμμα, ωστόσο υπάρχει ένας νόμος του 1975 για την προστασία της δημόσιας τάξης που απαγορεύει την πλήρη κάλυψη του προσώπου στους δημόσιους χώρους, πράγμα που ισχύει τόσο για το μουσουλμανικό ένδυμα όσο και για τα κράνη των μοτοσυκλετιστών.

Οι δήμαρχοι που ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά, η οποία είναι υπέρ της απαγόρευσης της εισόδου των μεταναστών στην Ιταλία, βασίστηκαν στο παρελθόν στο νόμο αυτόν για να υιοθετήσουν αποφάσεις που απαγορεύουν την μπούρκα, το νικάμπ και το μπουρκίνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου