Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθη αρχηγός του UCK για εγκλήματα πολέμου


Πρίστινα.
Η ευρωπαϊκή αστυνομία (EULEX) συνέλαβε σήμερα, Πέμπτη, στην Πρίστινα, τον αλβανικής καταγωγής πρώην διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, Σαμπίτ Γκέσι, ως ύποπτο για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Τα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου δεν ανέφεραν το όνομα του συλληφθέντος, αλλά επιβεβαίωσαν την ανακοίνωση της EULEX, για τη σύλληψη ενός ατόμου που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά του σερβικού πληθυσμού, στη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων του Κοσσυφοπεδίου, Απριλίου – Ιουνίου 1999.

«Το αστυνομικό εκτελεστικό τμήμα της EULEX υπό της διεύθυνσης του ειδικού εισαγγελέα επέδραμε σε οικία στην Πρίστινα και συνέλαβε έναν άνδρα ύποπτο για εγκλήματα πολέμου τα οποία διαπράχθηκαν στη διάρκεια της χρονικής περιόδου Απριλίου- Ιουνίου 1999» ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνιών της EULEX.

Στη σύλληψη του βετεράνου του πολεμου Σαμπίτ Γκέσι από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου αντέδρασε ο Οργάνωση Βετεράνων Πολέμου του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου.

Ο οργάνωση αυτή απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Γκέσι. Απείλησε, μάλιστα, να προβεί και σε σκληρές ενέργειες για την απελευθέρωσή του.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου