Nίκος Νικολόπουλος: Η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν προσχεδιασμένη μέχρι κεραίας!!


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο λαός. Ξεκίνησε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά με το περίφημο «υπάρχουν λεφτά». Συνέχισε ακόμα και μετά την ανακοίνωση των πρώτων σκληρών μέτρων της εισοδηματικής και της φορολογικής πολιτικής, να ψεύδεται και κατηγορηματικά διαβεβαίωνε πως δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
«Έχουμε πάρει και περισσότερα από όσα χρειάζονται». Και να σήμερα ήρθε η μέρα των αποκαλυπτηρίων. Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αποκαλύπτει -όπως δημόσια εξομολογήθηκε- πως νιώθει πια πιο Σοσιαλιστής, από την ώρα που μπήκε στην «ζεστή αγκαλιά» του ΔΝΤ. Έτσι ξεγύμνωσε φαρδιά πλατιά το ψεύτικο κοινωνικό προσωπείο της Κυβέρνησης του αφού διέγραψε κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας, κάθε ίχνος κεκτημένου δικαιώματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων και γύρισε την ελληνική κοινωνία δεκαετίες πίσω.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν προσχεδιασμένη μέχρι κεραίας. Από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός άρχισε να προβάλλει το ΔΝΤ ως μοναδική λύση του οικονομικού προβλήματος το ΔΝΤ. Ήταν ο πρώτος που το έβαλε στην Ευρωπαική ατζέντα, στην συγκρότηση τριμερούς επιτήρησης τον περασμένο Δεκέμβριο. Και το πήγε μέχρι τέλους. Εδώ και μερικές μέρες η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση εκχώρησε κυριαρχικά της δικαιώματα. Εκχώρησε το παρόν του λαού της και το μέλλον των παιδιών μας σε ξένους επιτρόπους. Για να συμβεί και να επιτευχθεί ο «άθλος της σωτηρίας», προηγήθηκε ένα τραγικό για όλους τους πολίτες εξάμηνο.
Ένα εξάμηνο γεμάτο ψέματα, παλινωδίες, παιδαριώδεις χειρισμούς σε διεθνές επίπεδο και τελικά, δεν μπορώ να ξέρω αν πρέπει να μιλάμε για εγκληματικά λάθη ή για «εκ προμελέτης φόνο»… Δεν το λέω εγώ ή η αντιπολίτευση. Το φωνάζει όλος ο λαός, σήμερα σε όλη την Ελλάδα. «Κύριε Παπανδρέου, μας είπατε ψέματα!».
Η σημερινή μέρα αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Τα μέτρα, που φέρατε για ψήφιση, γυρνάνε την χώρα 50 χρόνια, πίσω σε συνθήκες μεταπολεμικής φτώχιας και κοινωνικής εξαθλίωσης. «Τα λεφτά τα βρήκαμε, υπάρχουν…» έλεγε το ΠΑΣΟΚ όταν η Ν.Δ. ήταν παγκοσμίως, η πρώτη πολιτική δύναμη που έκανε προεκλογική εκστρατεία, με «σημαία» της, τις δύσκολες εποχές που έρχονται και τα μέτρα που θα έπρεπε άμεσα να ληφθούν.
Όλοι ξέρουμε την συνέχεια, που μας έφερε εδώ. Να συζητάμε για τα δεσμά που θα φορέσουμε, στον μεροκαματιάρη, τον απόμαχο, το νέο εργαζόμενο, την Ελληνίδα μάνα. Το Σοσιαλιστικό κόμμα, έβαλε τελεία και παύλα…Τα κατάφερε, μας οδήγησε στο ΄΄Σοσιαλιστικό΄΄ Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που από ΄΄κόλαση τώρα έγινε παράδεισος΄΄…και σωτηρία της πατρίδας…
Και ξέρω…Το ΠΑΣΟΚ θα πει πάλι, για το χρέος που παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία. Ο λαός γνωρίζει καλά πως για το χρέος, καθώς και για όλες τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας, οι ευθύνες μοιράζονται σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 35 ετών. Τέσσερις στους πέντε Έλληνες, έτσι απαντούν στις δημοσκοπήσεις. Και τώρα ήρθε η εξαθλίωση ενός Έθνους περήφανου, που πίστευε πως ευημερούσε. Μπήκε ταφόπλακα στα όνειρα τους. Δεν καταλάβαμε πως φτάσαμε εδώ…Ξεπεράσαμε ίσως τα όριά μας. Και όλοι έχουμε ευθύνες ....


και πρέπει αφού τις επιμερίσουμε, και να τις αναλάβουμε, έμπρακτα και πρώτοι από όλους εμείς οι πολιτικοί. Με τη συμμετοχή μας στις θυσίες και επίσης για μία αποτελεσματικότερη πολιτική προσπάθεια, για να πιάσουν τόπο οι θυσίες. Κατανοούμε πλήρως τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα. Γνωρίζουμε πως η χώρα έφτασε στο «αμήν».
Η εξάμηνη διακυβέρνηση του σημερινού ΠΑΣΟΚ πέτυχε να προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου κρίση δανεισμού και να μετατρέψει την Ελλάδα σε άβουλο πιόνι της διεθνούς κερδοσκοπίας. Γιατί δεν συνέβη το αυτό σε άλλες χώρες που έχουν ίδιο και μεγαλύτερο χρέος;
Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι «επίτευγμα» που θα ζηλεύουν και οι πλέον μοχθηροί εχθροί αυτής της χώρας, Εμείς με την ψήφο μας. Προτιμούμε να δώσουμε ένα νέο όραμα αξιοπρέπειας, περηφάνιας και ελπίδας στον χειμαζόμενο λαό. Ο πρόεδρος μας, ο Αντώνης Σαμαράς, έχει αναδείξει πλήρως, όλο τον μηχανισμό αυτής της λάθος λειτουργίας που προκρίνει η Κυβέρνηση. Που αντί να τονώσει την λειτουργία της αγοράς και να επανεκκινήσει την ανάπτυξη, μας πάει πιο βαθιά στην ύφεση, καταδικάζει την επιχειρηματικότητα και μεγαλώνει τα ποσοστά της ανεργίας. Εδώ που φτάσαμε, οι θυσίες του λαού μοιάζουν με μονόδρομο. Είμαστε δυστυχώς βέβαιοι πως με αυτή την πολιτική δεν θα πιάσουν τόπο.
Και σύντομα θα χρειαστούν και άλλες θυσίες. Οι μειώσεις και το πάγωμα στις αποδοχές, το «κόψιμο» των δώρων και των επιδομάτων, οι περικοπές στις συντάξεις και η γενικότερη κατακρήμνιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με την νέα εκτόξευση του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων και την παντελή απουσία ενός αναπτυξιακού προγράμματος, θα δημιουργήσουν πραγματικές συνθήκες ασφυξίας στην αγορά.
Τα νέα μέτρα θα στραγγαλίσουν τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο, σαν αυτές που ζούμε σήμερα. Στο σκηνικό που σημερινή κυβέρνηση έχει στήσει,ας ψάξει αλλού να βρει κομπάρσους και συνενόχους. Η Ν.Δ. θα αγωνιστεί για να αλλάξει αυτή η πολιτική. Για να δικαιωθούν οι θυσίες των πολιτών και το συντομότερο δυνατό, η χώρα να βγει από την επιτροπεία. Εμείς ξεκινάμε έναν τριπλό αγώνα.
Κόντρα στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, δίπλα στον απλό πολίτη και υπέρ μιας χώρας που θα πρέπει σύντομα και πάλι να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της και την θέση που της αξίζει σε μια δυνατή Ενωμένη Ευρώπη. Η Ελλάδα των περήφανων ανθρώπων είναι η δική μας Ελλάδα! Και αυτή η Ελλάδα έχει ανθρώπους με δύναμη ψυχής και μυαλού. Έχει ηθική, έχει και πλούτο και ξέρει να παλεύει. Ένα συγνώμη χρωστάμε όλοι, για αυτό που ζούμε σήμερα και το οποίο προσωπικά το εκφράζω από το βάθος της καρδιάς μου.
Τους χρωστάμε όμως και μία υπόσχεση. Πως θα παλέψουμε, για να βγούμε γρήγορα από το τούνελ και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Το πιο εύκολο είναι να σκύβεις το κεφάλι και να υποτάσσεσαι στις αφόρητες πιέσεις, που θέλουν την Ελλάδα έρμαιο. Ο ρεαλισμός δεν μου επιτρέπει να είμαι αισιόδοξος. Πεισμώνω όμως ακόμη περισσότερο. Δυναμώνω την φωνή και την ένταση του αγώνα και της προσπάθειας.
Έχουμε μπροστά μας Γολγοθά…Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα….Με πίστη και θέληση θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε. Επειδή την επόμενη φορά, δεν θα δικαιούμαστε με ύποπτη αφέλεια να προσποιούμαστε πάλι ότι δεν γνωρίζαμε…τι ψηφίζαμε και που πηγαίναμε…Οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να ακολουθήσουμε μία πολιτική μακράς πνοής και μεγάλης γραμμής.
Με εκείνους που μπορούν να εμπνεύσουν και με όσους θέλουν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Σας ευχαριστώ
Αναρτήθηκε από ONLINE-PRESS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου