Ανησυχία Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση για την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία και δήλωσε πως η χώρα χρειάζεται συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ενώ χαρακτήρισε αρνητικές τις τελευταίες εξελίξεις στα Τίρανα.

«Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάποια λύση, υπεύθυνες είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις και αυτό θα συμβάλλει αρνητικά στην τελική γνώμη που θα διατυπώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αλβανία, ώστε να εξασφαλίσει το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη χώρας στην ΕΕ», είπε ο κ. Φούλε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την έναρξη απεργίας πείνας από 20 βουλευτές της αντιπολίτευσης και 180 υποστηρικτών τους μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, οι οποίοι κατηγορούν το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις 28 Ιουνίου του 2009 και ζητούν την επανακαταμέτρηση των ψήφων. «Οι διαφορές πρέπει να λυθούν στη Βουλή», δήλωσε ο κ. Φούλε στους Αλβανούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Άσκησε κριτική στην πολιτική ηγεσία της χώρας για έλλειψη διαλόγου και επανέλαβε πως μέσα από διακομματικό διάλογο η Αλβανία πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά τη νομοθεσία και τη στρατηγική εναντίον της διαφθοράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου