Γερμανικά ελικόπτερα στο Αιγαίο - Πολωνοί προς Ε.Ε.: "Τουρκική συνεργασία με δουλεμπόρους"


Την «ουρά στα σκέλια» έχει βάλει η Τουρκία από τις αρχές Απριλίου στην αντιμετώπιση από μέρους της των πτήσεων της FRONTEX στο Αιγαίο. Μετά τις προκλητικές καταδιώξεις σε δύο περιπτώσεις ελληνικών ελικοπτέρων AS-365 του Λιμενικού που δραστηριοποιούντο στο πλαίσιο της FRONTEX από τουρκικά μαχητικά, ξαφνικά η Τουρκία «ανέκρουσε πρύμνα» για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο που ξεκίνησε τις προκλήσεις της και έγινε "αρνάκι". Ο λόγος, της αναστολής των τουρκικών προκλήσεων φαίνεται ότι είναι ο εξής:

Τις πτήσεις της FRONTEX στην περιοχή τις ανέλαβε τον τελευταίο μήνα... η Γερμανία με δύο ελικόπτερα Super Puma που επιχειρούν από την Σάμο. Σε καμία περίπτωση, δεν δέχθηκαν κάποια τουρκική ενόχληση, ειδικά από το ραντάρ της Datca που είχε ...ταλαιπωρήσει τα αυτιά Εσθονών, Πολωνών κλπ χειριστών. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ένα από τα γερμανικά ελικόπτερα προσγειώθηκε στο Αγαθονήσι και αντίθετα με άλλες περιπτώσεις οι Τούρκοι ούτε καν «έβηξαν».

Στις 10/05 την θέση των Γερμανών παίρνουν οι Ιταλοί με ένα αεροσκάφος και θα δούμε κατά πόσον θα διατηρηθεί η ίδια συμπεριφορά από την πλευρά της Άγκυρας.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι οι Πολωνοί με αφορμή την συμπεριφορά της Τουρκίας προς τα πτητικά τους μέσα που δραστηριοποιούντο στο πλαίσιο της FRONTEX, έχουν προχωρήσει σε επανειλημμένες καταγγελίες προς την Ε.Ε. και μάλιστα σε μία από αυτές αναφέρουν ότι «Οι αναχαιτίσεις των εναέριων μέσων της FRONTEX συμβαίνουν κάθε φορά που εντοπίζεται κίνηση λαθρομεταναστών από την μικρασιατική ακτή προς τα νησιά του Αιγαίου».

Δηλαδή καταγγέλλουν ευθέως τις τουρκικές αρχές ότι καλύπτουν τους δουλέμπορους προφανώς επειδή συνεργάζονται μαζί τους! Στο ίδιο έγγραφο υπάρχει και ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο: Το 75% της εισόδου λαθρομεταναστών στην Ε.Ε. έχει ως χώρα προέλευσης την Τουρκία και ως χώρα πρώτου προορισμού, την Ελλάδα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου