Ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα ΔΕΝ υπογράφει κατοχικά συμβόλαια.



Στις 27 Απριλίου 1941, ενώ τα Γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα, η Πηνελόπη Δέλτα πίνει το δηλητήριο που κουβαλούσε πάντα μαζί της και ξεψυχάει πέντε μέρες αργότερα

Όπως έχουμε πει, ο Αντώνης Σαμαράς είναι και αυτός από “τζάκι”. Μεγάλο τζάκι. Καμμία σχέση όμως με τους κλίβανους με τα γλοιώδη τοιχώματα που εκκρίνουν κάθε λίγο και έναν “ηγέτη”, το ίδιο γλοιώδη με την προέλευση του.

Αυτό το καθάριο μαρμάρινο “τζάκι” λοιπόν λέγεται Πηνελόπη Δέλτα. Είναι η γυναίκα που ενσαρκώνει την Ελλάδα σε κάθε στιγμή του βίου της. Η γυναίκα του ηρωϊσμού, του ξεσηκωμού, της Θυσίας. Η γυναίκα που προτίμησε το Θάνατο από την ατίμωση σε ένα κρεσέντο που παραπέμπει σε όλες τις συλλογικές μνήμες ηρωϊσμού των Γηγενών. Από τους Τσεροκι που πολεμούσαν μέχρις ενός ενάντια στα μικρόβια που είχαν εισβάλει στην πατρίδα τους, τον “τελευταίο Σαμουράι”, τις Θερμοπύλες, το Ζάλογγο, το Λιοπέτρι.

Μα θα πει κάποιος, είναι δυνατόν να μιλάμε για “οικογενειακή ευθύνη” ή “οικογενειακή καθαρότητα”;

Όχι, δεν θα πούμε για “γονιδιακές μνήμες” και άλλους περίτεχνους όρους. Θα μιλήσουμε με απλά ιστορικά στοιχεία: Όλα τα σημερινά ισχυρά τζάκια, δεν φύτρωσαν αλλά χαρακτηρίζονται από την πορεία τους μέσα στην Ελληνική πραγματικότητα. Η κατοχή ήταν ένα σημείο κλειδί, όπως και η δικτατορία όπου η συμπεριφορά των προπατόρων σημάδεψε τη μορφή και το ήθος των επόμενων γενεών.

Οι περισσότερες λοιπόν “ισχυρές οικογένειες” είναι σπορά δοσιλόγων, ανθρώπων που έβαλαν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από το συλλογικό ή την Πατρίδα. Δυστυχώς, γόνους μετανοημένων δοσιλόγων βλέπουμε μόνο σε γραφικές ταινίες του μακαρίτη Κούρκουλου. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Είναι σχεδόν αδύνατο όταν ο πατέρας σου ήταν “γιουσουφάκι” εσύ να γίνεις Κολοκοτρώνης. Είναι αδύνατον όταν ο πατέρας σου ήταν τομαριτζής εσύ να γίνεις αλτρουϊστής. Είναι σχεδόν αδύνατον αν ο πατέρας σου ήταν συνεργάτης των Ναζί εσύ να γίνεις “φιλέλληνας” και να αγωνίζεσαι για το καλό του τόπου.

Γιατί απλούστατα αυτό είναι το κριτήριο επιτυχίας που έχεις: “Κορόιδο είμ’ εγώ να παλέψω για τους άλλους”; “Εγώ τα έχω καλά με τους Γερμανούς γι’ αυτό και τρώω”. Έτσι μαθαίνεις, αυτά κάνεις. Για να θυμηθούμε λοιπόν.

Στις 27 Απριλίου 1941, ενώ τα Γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα, η Πηνελόπη Δέλτα πίνει το δηλητήριο που κουβαλούσε πάντα μαζί της και ξεψυχάει πέντε μέρες αργότερα

Τι έκαναν τα άλλα τζάκια όταν οι Γερμανοί κατέκτησαν την Ελλάδα;

-κάποια τζάκια πούλησαν τους συντρόφους τους στον κατακτητή με αντάλλαγμα διαβατήριο

-κάποια τζάκια έμειναν και έκαναν business και περιουσία, ενώ μέχρι και σήμερα έχουν υπέροχες business με τον Γερμανικό νεοϊμπεριαλισμό. Άξιοι, διαχρονικοί υπηρέτες

-Κάποιοι άλλοι ορκίστηκαν πίστη στον Αδόλφο κερδίζοντας αξιώματα και έπειτα πούλαγαν παραμύθια για την αντιστασιακή τους δράση, οργανώνοντας το μεγάλο πλιάτσικο.

Αυτό το τζάκι λοιπόν, έχει ένα λόγο παραπάνω να σταυρώσει Χριστοφοράκους, Καραβέλλες και λοιπούς επίορκους. Άλλο το παιδί του μαυραγορίτη και του δοσίλογου, άλλο το παιδί του προδότη, άλλο το παιδί του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ.

1bis5b

Γι’ αυτό και προσωπικά ο Σαμαράς τάχθηκε εναντίον της συμφωνίας με το ΔΝΤ αφού ως οικονομολόγος γνωρίζει ότι πρόκειται για μία κατοχική συμφωνία από έναν κατοχικό πρωθυπουργό. Μία κατοχή που αυτόματα μετεξελίσσεται σε εδαφική – Εθνική κατοχή σύμφωνα με τους πάγιους όρους του ΔΝΤ και την ειδική συμφωνία για την περίπτωση της Ελλάδας.

Ένας Παπανδρέου μπορεί εύκολα να υπογράψει μία τέτοια συμφωνία, το ίδιο και ένας Μητσοτάκης, ένας Σημίτης ή οποιοσδήποτε άλλος γερμαντοτσολιάς.

Όταν όμως έχεις το παράδειγμα αυτής της γυναίκας, αυτής της Θεάς…

Όταν μέσα σου ρέει αυτό το Θείο αίμα, αυτές οι μνήμες, αυτή η έκσταση που δεν αγοράζεται και δεν εξαγοράζεται…

Πως να υποκύψεις σε “πιέσεις”; Είναι τόσο βαριά η κληρονομιά που μπροστά της οι πιέσεις από αρλεκίνους μόνο φαιδρές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τι να σου πει ο Μπόμπολας όταν έχεις μέσα σου το αίμα της Πηνελόπης;

Τι να σου πει η “διαφημιστική” που έχει αναλάβει εργολαβικά το Project;

Τι να σου πουν τα λαμόγια του Κολωνακίου, οι άπλυτοι της Βαλαωρίτου, το “στενό σου περιβάλλον” από τους κομματικούς γενίτσαρους;

Ότι πιθανόν προσπαθούσαν να ψελλίσουν στον Γίγαντα Τάσσο για το σχέδιο Ανάν. Πόσο γελοίοι, πόσο φτηνοί, πόσο τιποτένιοι.

Όταν λοιπόν τελειώσουν τα ψέμματα, στείλτους όλους στον αγύριστο, αφού δεν χρειάζονται σε κανέναν. Ούτε σε σένα, ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε πλέον και στ’ αφεντικά τους.

Ο Ελληνικός λαός βλέπετε έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή στη μεταπολίτευση και έστειλε στο Ραντεβού με την Ιστορία τον Εγγονό της Πηνελόπης. Τι και αν οι νεοναζί περίμεναν πάλι τον Τσολάκογλου…

Είναι το μεγάλο ραντεβού Αντώνη και με την δική ΣΟΥ ιστορία.




http://olympia.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου