Συμβιβαστική, τελικά, η λύση για τη «Μακεδονική Προεδρία»


«Τα Σκόπια θα προεδρεύσουν με τον όρο «Μακεδονική Προεδρία 2010» στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η τελική απόφαση έφθασε στα χέρια της επιτροπής των Υπουργών Εξωτερικών στο Στρασβούργο», δημοσιεύει το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι ‘Α1’.

Αναφέρεται ότι η Ελλάδα, δεν κατόρθωσε να αποτρέψει ένα κράτος, που είναι πλήρες μέλος της Ευρώπης, να χρησιμοποιήσει το επίθετο που επιθυμεί.

Η σκοπιανή αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο θα εκδώσει τα έγγραφά της με το λογότυπο της ‘Μακεδονικής Προεδρίας’ στην αγγλική γλώσσα και στη συνέχεια η Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης – μετά από αίτημα της Ελλάδας- θα συμπληρώσει σε πρόσθετο χώρο που θα αφεθεί, η ενδιάμεση αναφορά: ‘Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Και αυτός είναι ο τελικός συμβιβασμός, αναφέρει το δημοσίευμα, μεταξύ των δύο χωρών.

Διπλωμάτες στο Συμβούλιο της Ευρώπης δηλώνουν ότι αναμένουν να πιεστεί περισσότερο η Ελλάδα στη διάρκεια της προεδρίας από τους Σκοπιανούς, αφού, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το ενδιαφέρον της προεδρίας θα επικεντρωθεί στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

(σ.σ. Δεν είναι, φυσικά, καθόλου τυχαία και η κυκλοφορία, σήμερα, στην Ελλάδα της σκοπιανής εφημερίδας ‘Νόβα Ζόρα’ ή «Нова Зора», όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενη αναφορά μας. Δες: http://echedoros-a.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html ).

Η σκοπιανή προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης ξεκινά στις 11 Μαΐου 2010.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου