Βουλγαρία: « Πρεσβεία Ισραήλ κατά δηλώσεων ακροδεξιού κόμματος»


Άμεση ήταν η αντίδραση της ισραηλινής πρεσβείας στη Σόφια στις δηλώσεις του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος ΑΤΑΚΑ, Βόλεν Σιντερόφ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Την περασμένη Κυριακή (χθες) στην εκπομπή της βουλγαρικής τηλεόρασης, ο εθνικιστής πρόεδρος του κόμματος ΑΤΑΚΑ, κατηγόρησε τον πρώην σύμβουλο των μυστικών υπηρεσιών ( SANS), Πετρόφ, ότι είχε δεσμούς με την ισραηλινή πρεσβεία, σε θέματα για τα οποία κατηγορείται από τη βουλγαρική δικαιοσύνη. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Πετρόφ είχε διασυνδέσεις και με άλλους εκπροσώπους του Ισραήλ που και αυτοί είναι μπλεγμένοι σε υπόθεση απάτης.

Η ισραηλινή πρεσβεία με σημερινή της δήλωση αναφέρει πως « δεν εκπλήσσεται από τις ‘αποκαλύψεις’ του αρχηγού του κόμματος ΑΤΑΚΑ. Δεν εκπλήσσεται ούτε από το πνεύμα ούτε από το λεξιλόγιο ούτε από τα θέματα που έθιξε»

Η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας η οποία δημοσιεύθηκε από τη βουλγαρική τηλεόραση αναφέρει:

«Ο ηγέτης του ΑΤΑΚΑ με περίσσια συνέπεια, δεν έχασε την ευκαιρία, να αποδείξει τις ρατσιστικές, αντισημιτικές και αντι-ισραηλινές του θέσεις. Απέκρυψε αλήθειες και παρουσίασε στοιχεία που ανταποκρίνονται στις πεποιθήσεις του ότι οι Εβραίοι ή το Ισραήλ κρύβονται πίσω από όλα τα μεγαλύτερα κακά του κόσμου»

Και καταλήγει:

«Είναι κρίμα που μια προοδευτική και πολιτισμένη χώρα όπως η Βουλγαρία έχει έναν τέτοιο αρχηγό κόμματος, μέλος του βουλγαρικού κοινοβουλίου. Η ισραηλινή πρεσβεία ελπίζει και θέλει να πιστεύει ότι ο βουλγαρικός λαός είναι σε θέση να αξιολογήσει ορθά μεταξύ της φοβίας και της πραγματικότητας».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου