Το μάρμαρο της Θάσου κατακτά την Μέκκα.


Το ιερότερο Μουσουλμανικό προσκύνημα στον κόσμο θεωρείτε η Μέκκα. Χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο συρρέουν στον μήνα του Μουσουλμανικού Ραμαζανιού για να προσκυνήσουν την Κάαμπα, τον ιερό κυβοειδή βράχο που φυλάσσεται σε ειδική κατασκευή στο κέντρο του τζαμιού Μασγίντ αλ Χαράμ.


Ο βράχος θεωρείτε ότι δόθηκε στον Αβραάμ από τους 3 αγγέλους που φιλοξένησε και πέρασε μετέπειτα στον Μωάμεθ για να τον τοποθετήσει ο ίδιος στο σημείο που βρίσκεται ακόμη και σήμερα.

Το δάπεδο του προαυλίου του τζαμιού, που φυλάσσεται ο ιερός βράχος, είναι καλυμμένο ως ένα σημείο με Πεντελικό μάρμαρο, ενώ ένα μικρότερο τμήμα του είναι καλυμμένο με μάρμαρο Θάσου. Οι υπεύθυνοι του τζαμιού παρατήρησαν πως λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που παρατηρούνται στην περιοχή, το μάρμαρο της Πεντέλης θερμαίνεται σε μεγάλο βαθμό, δυσχεραίνοντας έτσι την προσευχή των πιστών που είναι αναγκασμένοι να γονατίζουν πάνω στο καυτό μάρμαρο.

Σε αντίθεση με το μάρμαρο της Πεντέλης όμως παρατήρησαν ότι η επιφάνεια που είναι καλυμμένη με το μάρμαρο της Θάσου παραμένει δροσερή παρόλο που δέχεται τις ίδιες θερμοκρασίες. Αξιοποιώντας λοιπόν τις ιδιότητες που παρουσιάζει αποφάσισαν να καλύψουν ολόκληρο τον προαύλιο χώρο του τζαμιού με μάρμαρο από την Θάσο.

Η συμφωνία λοιπόν έκλεισε τον μήνα Απρίλιο (2010) με μεγάλη Ελληνική εταιρία εξόρυξης μαρμάρου της Θάσου. Η επιφάνεια που θα καλυφθεί ανέρχεται στα 1.000 τ.μ και την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει μεγάλη αραβική κατασκευαστική εταιρία που ανήκει στον Μπιν Λάντεν!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!


Ιωάννης Καρυοφυλάκης.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου