Φόβοι για επικείμενη έναρξη παραστρατιωτικών επιχειρήσεων στα Σκόπια


  • Το θρίλερ στα Σκόπια συνεχίζεται με νέες ανακαλύψεις χώρων οπλισμού παραστρατιωτικών του UCK
  • Έντονη δραστηριότητα μονάδων ειδικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Τετόβου που αναζητούν πληροφορίες και παραστρατιωτικούς Αλβανούς
  • Ανησυχία στα σύνορα με την Βουλγαρία, όπου η κινητικότητα της Αστυνομίας των Σκοπίων είναι αυξημένη
  • Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός των Σκοπίων, ενώ ο Γκρούεφσκι πιέζεται για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα
  • Στις αρχές Απριλίου έγινε έκκληση - ανακοίνωση του Αλβανικού Εθνικού Στρατού για προετοιμασία επιχειρήσεων
Συνέχεια στην υπόθεση της κρύπτης με τον οπλισμό που βρέθηκε στην περιοχή Blace της FYROM είχαμε χθες με την ανακοίνωση της Αστυνομίας των Σκοπίων που ανακάλυψε ακόμη μία κρύπτη με παράνομο στρατιωτικό οπλισμό. Υπενθυμίζεται ότι προχθές η Αστυνομία των Σκοπίων είχε ανακαλύψει συνολικά 3 κρύπτες με οπλισμό τις οποίες φύλαγαν ένοπλοι μασκοφόροι άνδρες.
Η περιοχή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο και οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι οι 12 άνδρες που φρουρούσαν τις κρύπτες είναι εξτρεμιστές από το Κόσοβο. Επισημαίνεται ότι πρόσφατα στις αρχές Απριλίου, ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός (ΑΕΣ) είχε στείλει ανακοίνωση τα ΜΜΕ (αλβανικός τηλεοπτικό σταθμό News24 και τον ειδησεογραφικό αλβανικό ιστότοπο Balkanweb) ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση της «Εθνικής Αλβανίας».
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση «Ο UKSH είναι εις γνώση των τελευταίων γεγονότων στην Μιτροβίτσα και την Ιλλυρίδα, όπου μεγάλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει και προκαλούν τον αλβανικό πληθυσμό στην περιοχή της Ιλλυρίδας, ιδίως στο Τέτοβο και στα περίχωρα. Για αυτό και το Γενικό Επιτελείο του AKSH, αποφάσισε να ξεκινήσει στην Ιλλυρίδα τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις». Και συμπληρώνει λέγοντας ότι «ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους σέρβους, σλαβο-μακεδόνες και έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, για αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος».
Η ανακοίνωση τελειώνει με την έκκληση του ΑΕΣ προς τους μαχητές του UCK Κοσόβου, του UCK των αλβανών των Σκοπίων και του UCK Πρεσέβου και Μεντβέγκιε (στη Νότια Σερβία) να ενωθούν και να αγωνιστούν για την ένωση των αλβανικών εδαφών και τη δημιουργία της «Εθνικής Αλβανίας». Ανάλογη ανακοίνωση είχε δημοσιεύσει στον ιστοτοπό της η οργάνωση στις 28 Νοεμβρίου 2009 και είχε αναδημοσιευτεί από τη εφημερίδα των Σκοπίων Dnevnik.
Κατά την υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα στόχος της εξτρεμιστικής ομάδας που διατηρούσε τις κρύπτες αυτές δεν ήταν μόνον η ΠΓΔΜ, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.
Σύμφωνα με την Αστυνομία στις κρύπτες που ανακάλυψε η αστυνομία υπήρχαν αυτόματα όπλα, βαριά πολυβόλα, φορητοί εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες, νάρκες, πλαστικά εκρηκτικά, TNT, πυροκροτητές και χρονομετρητές για τα εκρηκτικά, ενώ βρέθηκαν και στολές με το σήμα του UCK.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακαλύψεις αυτές έρχονται τη χρονική στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση μέσω του πρέσβη στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ πιέζει την κυβέρνηση των Σκοπίων για την επίτευξη συμβιβασμό με την Ελλάδα για το γνωστό ζήτημα της ονομασίας, ενώ την ίδια περίοδο διεξάγονται επίσημες και ανεπίσημες ελληνικές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο επίμαχο ζήτημα.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_02.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου