Επεισόδιο σε συγκέντρωση Ομογενών στο Σικάγο


Επίσκεψη υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη στις ΗΠΑ, Απρίλιος 2010.
'Ασχετος με τα ομογενειακά, υποτίμησε βάναυσα την Ομογένεια και τους φορείς της, γιά χάρη της ''κομπίνας'' που λέγεται ΣΑΕ

Επεισόδιο σε συγκέντρωση Ομογενών στο Σικάγο
με την παρουσία του κ. Κουβέλη. ''Κομματάρχης'' επιτέθηκε λεκτικά στον γενικό πρόξενο... Η Ομογένεια τίμησε την συγκέντρωση, με την...απουσία της.

Ατόπημα του υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη στο Σικάγο:
Αγνόησε επιδεικτικά τις οργανώσεις. H ''συγκέντρωση'' -γιά να μιλήσει ο υφυπουργός- στην Ομογένεια, διοργανώθηκε από την κυβερνητική Οργάνωση... ΣΑΕ (με τις πλάτες του γεν. Προξενείου), 21 Απριλίου.

Το ΣΑΕ δεν έχει μέλη Ομογενείς και όλοι, ειδικά στις ΗΠΑ, το θεωρούν διασπαστική, ανενεργή, κρατικοδίαιτη ''Οργάνωση'', στην οποίαν ακόμα και η πλειοψηφία του περιφερειακού Συμβούλιου είναι στα ''μαχαίρια'' με τον Συντονιστή, επειδή ''κάνει του κεφαλιού του''.

Ο ΣΑΕάρχης ΗΠΑ, με το μηδενικό έργο-προσφορά στην Ομογένεια, προτιμά να συνδιαλέγεται μόνο μ' ελάχιστες υποτακτικές Οργανώσεις, όπως η ''Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών'' ή να χρησιμοποιεί το ΣΑΕ γιά να προβάλει την θυγατρική του επιχείρηση-εμπορική έκθεση στο Ατλάντικ Σίτυ...

Φυσικό ήταν, ο άσχετος με Ομογένεια υφυπουργός, να επισκεφθεί και το γραφείο του κομπιναδόρικου ΣΑΕ στο Σικάγο, γιά ''συνομιλίες'' μόνο με τον ΣΑΕάρχη ΗΠΑ, που αγνοεί επιδεικτικά το περιφερειακό του Συμβούλιο.

Τις μονομερείς ενέργειες του ΣΑΕάρχη, που ενδιαφέρεται πρώτιστα γιά το ''εγώ'' του και διόλου γιά την Ομογένεια, φαίνεται ότι αποδέχεται και ο υφυπουργός, γεγονός που προκαλεί γέλια στην Ομογένεια, γιά την συνεχιζόμενη πρόκληση των άσχετων Ελλήνων πολιτικών-''τουριστών''.

Κοντά στις 400.000 δολ. τον χρόνο, χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων, δίνονται γιά την συντήρηση γραφείων και προσωπικού με υψηλούς μισθούς μόνο στο ΣΑΕ ΗΠΑ, χωρίς να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στην Ομογένεια. Αυτό ''ευλόγησε'' ο κ. Κουβέλης με την επίσκεψή του στα γραφεία; Τελικά ΠΟΙΟΥΣ νομίζει ότι κοροϊδεύει, εκτός από τα μούτρα του;

ΚουβέληςΑποτυχία η ''ανοιχτή συγκέντρωση γιά την ομογένεια'' στο ξενοδοχείο Chateau Ritz Hall, 21 Απριλίου '10, παραυρέθηκαν μόνο 80-90 Ομογενείς (οι μισοί της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ) κι ελάχιστοι πρόεδροι Oργανώσεων. Δεν ανταποκρίθηκε δηλ. η Ομογένεια στο κάλεσμα του ΣΑΕάρχη. Δεν ''τσίμπησε'', παρά τα... μεζεδάκια στην αίθουσα. Aν την συγκέντρωση είχε οργανώσει η τοπική Ομοσπονδία, όπως είναι και το ορθό, στην αίθουσα θα ήταν σίγουρα, 300-400 άτομα. 'Οταν τέλειωσε η ομιλία του κ. Κουβέλη, ο γραμματέας της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε λεκτικά στον γενικό πρόξενο, παρουσία του υφυπουργού και αρκετών Ομογενών, καταγγέλλοντάς τον ότι το μεσημέρι σε συγκέντρωση Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, ''δεν είχε καλέσει αυτούς που έπρεπε'' και είπε δυνατά σε άλλον ότι ''αρχηγός εδώ είμαι εγώ'', δηλ. ο...πρασινο-''κομματάρχης''!

Ουσιαστική η συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών με την Ομοσπονδία Ιλλινόις, 22 Απριλίου. Του τέθηκαν ζητήματα της Ομογένειας, όπως και τα προβλήματα σχετικά με το διασπαστικό και ανενεργό ΣΑΕ, το γενικό Προξενείο, τον συντονιστή Εκπαίδευσης, Παιδεία παιδιών Ομογενών, συμπεριφορές βουλευτών κ.ά.

Προεδροπαράγοντες στο Σικάγο ''βαφτίστηκαν'' επιχειρηματίες, χρηματιστές, ''επενδυτές'', που θα... ''επενδύσουν''(!) στην Ελλάδα και συναντήθηκαν με τον υφυπουργό, οι συνεργάτες του οποίου διανέμουν πληροφορίες σε κρατικά και μη ΜΜΕ της Ελλάδας, γιά τις ''πολύ σημαντικές επαφές και συναντήσεις'' του κ. Κουβέλη στις ΗΠΑ, ουσιαστικά με παροπλισμένους ηγετίσκους! (αλλά δεν υπήρξε καμία ουσιαστική συνάντησή του με Αμερικανούς επενδυτές ή πολιτικούς ή δημοσιογράφους)...
..........................................................................................

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ: Φταίει και ο υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης που δεν είχε καμία ουσιαστική συνάντηση στις ΗΠΑ με Αμερικανούς επενδυτές ή πολιτικούς ή δημοσιογράφους ή αν δεν έκανε παρέμβαση σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ, κανόνισαν συναντήσεις του υφυπουργού μόνο με Ελληνοαμερικανούς ''παράγοντες'' και τον αρχιεπίσκοπο, όπως γίνεται και γιά όλους τους 'Ελληνες υπουργούς, πολιτικούς που επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Σύμφωνα μ' επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, ο κ. Κουβέλης ΔΕΝ ζήτησε συναντήσεις με αμερικάνικα ΜΜΕ, επειδή ''ήρθε στις ΗΠΑ γιά την Ομογένεια''. Συναντήσεις του υφυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ή τον υποψήφιο γιά γερουσιαστή Αλέξη Γιαννούλια ή τον κυβερνήτη του Ιλλινόις ή ''παράγοντες'' της Ομογένειας, είναι περισσότερο εθιμοτυπικές, γιά φωτογραφία κι εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι μόνο το κρατικό αναξιόπιστο ΑΠΕ υπερκάλυψε την περιοδεία Κουβέλη στις ΗΠΑ, τα λέει όλα.
Λογικά, το ΥΠΕΞ και οι διπλωματικές του Υπηρεσίες, θα έπρεπε να δίνουν έμφαση στην δημιουργία επαφών -και αξιοποίησή τους- με αμερικάνικα ΜΜΕ βασικά και πολιτικούς, οικονομικούς, καλλιτεχνικούς, ακαδημαϊκους κύκλους και όχι μόνο στην εξυπηρέτηση επισκεπτών, Ελλήνων πολιτικών, που στόχο έχουν την προβολή των ''δραστηριοτήτων'' τους στην... Αθήνα. Δυστυχώς, τέτοιας μορφής επαφές δεν έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια και οι προσβάσεις μας σε μεγάλα αμερικάνικα ΜΜΕ ειδικά αυτήν την εποχή, είναι μηδενικές.

..........................................................................................

Φυσικά, ο υφυπουργός υπόβαλε και τα (δουλοπρεπή) σέβη αυτού και της κυβέρνησής του, στην ημερήσια γεροντοκόρη, που τους στόλιζε απαξιωτικά παραμονές εκλογών.

Ουσιαστικό αποτέλεσμα της εβδομαδιαίας περιπλάνησης του υφυπουργού κ. Σπύρου Κουβέλη και της συνοδείας του στις ΗΠΑ, σε εποχή αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα που φαίνεται επηρεάζει μόνο τον λαό, αλλά ποτέ τους πολιτικούς της; Δυστυχώς, κανένα (μ' εξαίρεση τα δημοσιεύματα γιά εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα, του πάντα πρώτου στην παραπληροφόρηση κρατικού ΑΠΕ)...

- ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Να σημειώσουμε ότι την τελευταία 20ετία, ο κάθε υφυπουργός Εξωτερικών κάνει ταξίδια ανά τις παροικίες μας στην υφήλιο, γιά ''ενημέρωση''. Και μετά 1-2 χρόνια, αφού ''ενημερωθεί'' τον αλλάζουν, γιά ν' αρχίσει ''περιοδείες'' και ο ''νέος'', γιά ''ενημέρωση''. Η υποτιθέμενη ''ενημέρωση'' γιά την ''καταγραφή των προβλημάτων της Ομογένειας'' γιά 15-20 χρόνια, είναι κοροϊδία και φτηνή δικαιολογία γιά ταξίδια, επειδή οι ''αρμόδιοι'' συναντούνται μόνο με ψευτοηγέτες και όχι με την Ομογένεια και ''καταγράφουν'' τα προβλήματά της μόνιμα, ''@εκεί@'' που συνηθίζουν, υποτιμώντας διαχρονικά-συστηματικά και βάναυσα τη νοημοσύνη μας.

Με καταχώρησή της στην ημερήσια ''γεροντοκόρη'' (22 Απρ.), η Ομοσπονδία-τσίρκο Εκπαιδευτικών, καλεί τα μέλη της να πάνε με λεωφορείο από Νέα Υόρκη, στην ιδιωτική εμπορική έκθεση ''Ερμής'' στο Ατλάντικ Σίτυ. Ούτε τα προσχήματα κρατούν, εξαιτίας υποχρέωσης που έχουν στα...χρήματα του ΣΑΕάρχη.

''Ξεφτίλα'': Επιστολή καταπέλτης στον πρόεδρο της Βουλής από ομογενειακή Οργάνωση
''Διακομματική αντιπροσωπία '' (2009) έγραψε στα παλιά της παπούτσια Ομογένεια και εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου. Τουρισμός στο Σικάγο κι επισκέψεις σε...κομματικά γραφεία (διαβάστε την επιστολή)...
http://www.kalami.net/2010/omogeneia/kouvelis_usa2010.html
==========================================
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/05/blog-post_02.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου