Πατριωτικό Μέτωπο Ακαδημίας 88 Αθήνα Τηλ. Συντονιστή ΠΑΜΕ: 6979112273 www.pamet.gr pametopo@gmail.com Αθήνα 7 Μαίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πολύμηνη διαβούλευση, ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για την συγκρότηση ενός κινήματος που θα εκφράζει τον Πατριωτικό χώρο, με κεντρικούς στόχους την επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης αφενός και την ριζική μεταρρύθμιση των θεσμών της ελληνικής πολιτείας αφετέρου.

Τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται και τυπικά η συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής του Πατριωτικού Μετώπου, στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες από όλο τα φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και επιστημονικής ζωής της Πατρίδας μας.

Ήδη μέλη του Πατριωτικού Μετώπου, συμμετείχαν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση ΓΑΠ-ΔΝΤ και των συνεταίρων τους Μπακογιάννη-Καρατζαφέρη, κρατώντας μία και μόνο σημαία: Την ελληνική.

Στο υπό διαμόρφωση σχέδιο διακήρυξης του ΠΑΜΕ, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η Πατρίδα μας και ο Λαός μας, βρίσκονται στα πιο κρίσιμα αδιέξοδα τους, από την μεταπολίτευση και εντεύθεν.

Η πολιτική τάξη, αφού υποθήκευσε το παρόν και το μέλλον μας, επιμένει να θέλει να διαχειρισθεί και την κρίση που αυτή προκάλεσε. Δεν μπορεί όμως, όχι μόνο γιατί είναι ανίκανη, αλλά και γιατί είναι συγκροτημένη από το ίδιο προσωπικό που μας οδήγησε εδώ που φθάσαμε. Ένα προσωπικό, που με ελάχιστες εξαιρέσεις συμμετείχε στο μεγάλο φαγοπότι της μίζας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της εκποίησης της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Από τη μια οι εκφραστές του νεοφιλελεύθερου, νεοταξικού μοντέλου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και από την άλλη μια αριστερά που είτε επιμένει σε χρεωμένα και παρωχημένα κοινωνικά μοντέλα (ΚΚΕ), είτε συμμετέχει στους σχεδιασμούς της ένταξης της πατρίδας μας στην αθλιότητα που γεννά το παγκοσμιοποιημένο μοντέλο της κοινωνίας του «δούλευε-κατανάλωνε-σιώπα (ΣΥΡΙΖΑ)». Ένα σκηνικό, που τίποτε άλλο δεν εγγυάται για τον τόπο μας, τον λαό μας, παρά μόνο οικονομική εξαθλίωση, ανεργία, φτώχεια, ταπείνωση, τρώση της εθνικής μας ακεραιότητας, ξεφτίλισμα της αξιοπρέπειάς μας.

Ήλθε ο καιρός, οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, απέναντι στην λαίλαπα της διάλυσης, τόσο του Έθνους μας, όσο και της κοινωνικής μας συνοχής.

Εμείς, πατριώτες, με διαφορετική ιδεολογικοπολιτική καταγωγή ο καθένας, καταλήξαμε σε ένα πολιτικό πρόταγμα, που από τη μια αναγνωρίζει τον κινηματικό χαρακτήρα του σχηματισμού μας και από την άλλη ελαχιστοποιεί το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμεθα. Κινηματικό χαρακτήρα γιατί η Πατρίδα και ο Λαός μας, σε αυτήν τουλάχιστον την φάση έχει άμεση ανάγκη δράσεων που θα στήσουν οδόφραγμα στους σχεδιασμούς των νεοταξιτών. Ελαχιστοποιημένο πολιτικό πλαίσιο, για να υπάρξει στον μέγιστο δυνατό βαθμό η αποδοχή μιας ενιαίας πλατφόρμας πολιτικής σκέψης».

Σε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα που διαμορφώνεται εξάλλου στη χώρα, το Πατριωτικό Μέτωπο προτείνει:

* Αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ και ανάπτυξη ισχυρού εθνικού νομίσματος.
* Διατίμηση στα τρόφιμα, πετρελαιοειδή και είδη πρώτης ανάγκης.
* Εθνικοποίηση των κεντρικών τραπεζών.
* Ανάπτυξη κρατικών βιομηχανιών σε τομείς στρατηγικής σημασίας.
* Πλήρης εθνικοποίηση των ΔΕΚΟ και των υποδομών.
* Συνολική μεταρρύθμιση της αγροτικής οικονομίας-μεταποίησης. Κεντρικό σύστημα διαχείρισης αγροτικών προϊόντων (Δημοπρατήριο).
* Κατάργηση του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές.
* Θεσμοθέτηση οργάνου δίωξης διαφθοράς, υπό την θεσμική κάλυψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και απολογούμενου μόνο στην Βουλή.
* Δίωξη όλων όσων ενεπλάκησαν σε κλοπές του δημοσίου χρήματος, πολιτικών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών, κρατικών λειτουργών. Κατάσχεση των περιουσιών τους, για λογαριασμό του δημοσίου.
* Κατάργηση όλων των μορφών ασύλων.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, κίνημα χωρίς αρχηγισμούς, ιδεοληψίες και μεσσιανισμούς, καλεί όλους τους Έλληνες Πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του. Με σημαία, μόνον την ελληνική. Με ιδεολογία, τις αρχές του Αριστοτέλη, του Παλαιολόγου, του Ρήγα Φεραίου, των σύγχρονων κινημάτων κόντρα στην παγκοσμιοποίηση. Και με προτάσεις, όχι βγαλμένες από τις διάφορες θολοκουλτούρες μαρξοειδούς ή σοσιανεοφιλελεύθερου τύπου, αλλά μέσα από την διεθνή εμπειρία των αγώνων των λαών, απέναντι στην αθλιότητα της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων.

Η κατοχή της χώρας μας από το ΔΝΤ και τους εγχώριους εκφραστές της, δεν θα περάσει.


Πατριωτικό Μέτωπο

Ακαδημίας 88

Αθήνα

Τηλ. Συντονιστή ΠΑΜΕ:

6979112273

www.pamet.gr

pametopo@gmail.com

Αθήνα 7 Μαίου 2010

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου