Αλβανία: «Ναι στην πυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ»


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε «ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης πυραυλικής ασπίδας στο έδαφός της».

Μετά από τη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Φογκ Ράσμουσεν, στα Τίρανα, ο Μπερίσα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε, ότι η Αλβανία ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε αίτημα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το οποίο θεωρείται αναγκαίο για την ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αλβανίας και ενημέρωσε το σχέδιο δράσης της Συμμαχίας στην ένταξη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και στο ρόλο που διαδραματίζουν οι δυνάμεις KFOR του Κοσσυφοπεδίου στη γενικότερη περιοχή.

Ο Ράσμουσεν αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα που υπάρχει στα βαλκάνια και επεσήμανε τη σαφή πρόοδο του Κοσσόβου στον τομέα της ασφάλειας των κατοίκων του.

Εξέφρασε, ακόμη, την επιθυμία του ΝΑΤΟ για ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών στην Συμμαχία.Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου